torstai 9. marraskuuta 2017

10 matkakuvaa-haaste IIVanhoja valokuvia selaillessaan ei aina edes muista niitä itse ottaneensa. Tein pienen nostalgiamatkan lähimenneisyyteen  Lentopelkoblogin Jannin inspiroimana. Tässä siis vastaukseni haasteeseen 10 matkakuvaa, osa II. Osan I olen joskus aikaisemmin tehnyt.

1. Kuva lentokoneen siivestä
Miksi kaikki kuvaavat lentokoneen siipeä - no kun yrittää nähdä jotain lentokoneen ikkunasta niin se pahuksen siipi on aina edessä. Miksei esimerkiksi busseista kuvata ohjauspyörää. Eipä silti, onhan niitä siipiä tullut kuvatuksi itsekin. Tässä kuvassa näkyy kuitenkin kaksi siipeä. Bongattu Edinburghin kansallismuseosta.

2. Paras vahingossa onnistunut otos


Tätä kuvaa otettaessa ei harkittu valon suuntaa eikä mietiskelty kultaista leikkausta.
Kolumbiassa saa ostaa kadulta pähkinöitä nimenomaan lintujen ruokintaan päinvastoin kuin meillä, jossa ruokinta on kielletty. Ja ennen kuin kysyttekään: On sitä, paljon linnunkakkaa on joka puolella toria. Kuvan tyttö oli kovasti pulujen suosiossa.


3. Matkakuva joka saa hyvälle mielelle


Miksi tämä kuva saa hyvälle tuulelle? Ensinnäkin on aivan ihana tunne kun huomaa yllättäen olevansa miljonääri. Tässä vaatimaton 50 000 peson seteli. Toinen hieno seikka on, että setelien väri sopii mainiosti kynsilakkaani. Vai ostinko kynsilakan jotta se sopisi setelien väriin?


4. LuontokuvaLuonto on monimuotoinen, rehevä ja kaunis Sri Lankassa. Kuva puhukoon puolestaan, kuvauspaikka on jossain tienvarrella matkalla Kandyyn. 


5. Kuva yläilmoista
Maisemakuva yläilmoista. Maisema on nähtävissä 710 metriä korkealta Cordovaro-vuorelta Riossa. Aivan oikein, siltä samalta vuorelta jolla sijaitsee myös Kristus-patsas.

6.  Postikorttimaisema


Kävisi varmasti postikortista.  Ihan mahdottoman kuvauksellinen katu värikkäine taloineen ja hedelmäkauppiaineen. Kuva on napattu Cartagenassa Kolumbiassa.


7.  Kuva matkaseurasta


Venekyylä ja laaduntarkkailija samassa persoonassa. Ainahan on tarkistettava kelpaako satama ja onko venepaikka sopiva.
Matkaseura on kuvattu purjehdusreissulla Mälaren-järvellä.
Tämä jo edesmennyt matkaseuralaiseni kävi veneellä kanssani peräti kolmessa pääkaupungissa.


8. Fiilistelykuva palmun allaTässä fiilistellään komeaa, tulevaa kookospähkinäsatoa. Kookospalmujen alla elämisessä on pimeätkin puolensa. Belizessä meille annettiin kookospähkinävaroitus koska yöllä oli tuulista. Olisikohan ollut sadonkorjuuaika. Ympäri saaren kuului klop...klop...klop ja aamulla hiekka oli täynnä pudonneita kookospähkinöitä.


9.   Hyvää huomenta-kuva


Karibianristeilyllä laivan hississä oli joka aamu uusi matto joka kertoi mitä päivää eletään. Saattavathan ne päivät pitkällä risteilyllä mennä sekaisin - ja jopa lyhyemmälläkin.


10.  LempikaupunkiniTämä kuvatehtävä oli vaikein kaikista. On monia kaupunkeja joista pidän tai ainakin pidin niissä käydessäni. On kaupunkeja joihin haluan takaisin ja joihin olen palannut takaisin. On myös kaupunkeja joihin kaipaan takaisin mutta en ole vielä pystynyt toteuttamaan matkaa. Lempikaupunkini  on itse asiassa juuri se kaupunki jossa parhaillaan olen. Jokaisessa kaupungissa on hyvät ja huonot puolensa, täytyy vain löytää ne hyvät puolet.
Kuvassa on Alhambra Granadassa. Tännekin mielin takaisin.


Mikäli joku haluaa osallistua tähän hauskaan haasteeseen niin alta voi kopioida 10 kohdan listan. Alunperin sen on julkaissut Journey diary.


1. Kuva lentokoneen siivestä
2. Paras vahingossa onnistunut otos
3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle
4. Luontokuva
5. Kuva yläilmoista
6. Postikorttimaisema
7. Kuva matkaseurasta
8. Fiilistelykuva palmun alla
9. Hyvää huomenta -kuva
10. Lempikaupunkini

Seuraa Fammon vaeltelua myös Instassa ja Facebookissa
9 kommenttia:

 1. Nämä ovat kyllä mukavan energisia postauksia, joista ei voi tulla kuin hyvälle mielelle!

  Nauratti tuo Karibianristeilyn mattokuva. Itse sitä naureskeltiin pitkin viikkoa, kunnes joku aamu totesin, että eikös tänään ole torstai, kun oli keskiviikko. Että näin, matto tiesi oikea päivän :-D

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana tuo luontokuva! Värit ovat jollain tavalla niin balanssissa. Kyllä luonto osaa! :)

  VastaaPoista
 3. Sä sitten ajattelit tunkea kuvaan kaksi siipeä :) Siksi kai se on kuva lentokoneen siivestä, kun ne tunkee aina kuvaan, mokomat. Tuo lintukuva n kyllä mieletön. On mahtanut tytöllä olla hauskaa. Meillä joskus kuvattiin joka reissussa ainakin yksi pulu. On pulua, Roomassa, Pariisissa, Prahassa jne.

  VastaaPoista
 4. Tuohan onkin hyvä idea. Bongaa pulu joka kaupungissa. Niitä olisi ainakin helppo löytää.

  VastaaPoista
 5. Koirat on kyllä parasta matkaseuraa! <3 Nämä kuvahaastepostaukset ovat aina kivoja! Pitäisi varmaan itsekin tarttua haasteeseen. :)

  VastaaPoista
 6. Tuo koira oli kyllä niin ihanan rauhallinen ja tottunut veneilemään, oli 15 vuotta aina mukana.
  Olisi hienoa katsella sinunkin kuvasi.

  VastaaPoista
 7. Näitä matkakuvia on kyllä tosi mukava katsella. Osallistuin siihen ensimmäiseen haasteeseen ja nyt myös tähän. Samalla on mukava myös katsella omia vanhoja matkakuvia. Niitä tulee harvemmin katseltua. Tässä omani jos innostunut kurkkaamaan
  http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/10-matkakuvaa-vuosien-varrelta-2

  VastaaPoista
 8. Katselin noita kuviasi. Ovat kyllä hienoja. Kommentit ovat omassa blogissasi.

  VastaaPoista