tiistai 27. joulukuuta 2016

Tulipahan käytyä - 2016 matkailuvuosi

 Muiden ryhmäläisten innostamana tarkastelen minäkin nyt mennyttä vuotta huomaten, että kyllä vaan, vuosi 2016 on ollut hyvä matkavuosi.
Vuosi alkoi heti mukavasti, matkustimme isännän kanssa Kanarialle. Aattona ajeltiin Gran Canarian vuoristossa ja uusi vuosi otettiin vastaan ilotulituksen räiskeessä Inglesissä. Neljä päivää siinä meni retkeillessä saaren eteläosissa  ja neljän päivän kuluttua siirryimme Las Palmasiin. Loppiaisaattona saimme  Palmasissa nauttia  upeasta paraatista ennen kuin oli aika palata kotiin.
Ehdin olla viikon verran kotona ennen kuin lähdin tätini kanssa Gambiaan. Isäntä sanoikin, että oli täysin turhaa lentää kotiin kun kone Gambiaan meni jälleen Palmasin kautta.
Viikko vierähti nopeasti Gambiassa ja sieltä teimme päiväretken Senegalin puolelle. Kohde oli minulle uusi, maa on yksi Afrikan köyhimmistä eikä varmasti jätä ketään kylmäksi. Matkastamme voit lukea tästäTammikuun lopussa teimme kollegoiden kanssa messuristeilyn Tallinnaan, laivasta pääsi maihin kolmeksi tunniksi, mutta me jäimme Kalev Spahan kolmeksi yöksi.Helmikuussa olin Helsinki-Tukholma-perheristeilyllä- Seuranani oli tytär ja tyttärentytär. Laivahan on Tukholmassa vain aamun ja iltapäivän, ehdimme kuitenkin nauttia kirpeästä talvisäästä ja tutustua Nordiska Museetin näyttelyyn. Museossa on leikkihuone (maksullinen) jossa vielä 11-vuotiaskin olisi saanut tuntikausia kulumaan. Leikkihuoneessa on mm. 1900-vuosisadan alun kauppa. Suosittelen lapsiperheille.

Ehdinhän siinä olla hetken töissäkin välillä kunnes koitti hiihtoloma ja suuntasin kollegan kanssa Brasiliaan. Riossa vierähti runsas viikko. Viikon antia olivat paitsi pitkät hiekkarannat Ipanema ja Copacabana myös tietysti sambaesitykset, Sokeritoppavuori ja Kristus-patsas. Postaus Ipaneman aamut kertoo päivästä Riossa.


Huhtikuussa lähdin aika yllättäen viikon työmatkalle Ranskaan parin oppilaan kanssa. En ollutkaan aikaisemmin ollut Lyonissa, olin vain ajanut ohi. No, nythän sekin epäkohta korjattiin.Lyonissa on mm. mielenkiintoinen, historiallinen vanha kaupunki ja osa siitä jää kahden joenuoman väliin. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluu myös amfiteatteri ja korkealla vuorella sijaitseva Notre Dame de Fourvière-kirkko.


 Kuun lopussa vietimme kolmen kollegan kanssa jälleen pari yötä Tallinnassa, olimme nimittäin saaneet hankituksi liput Ooperifantoom-esitykseen. (Oopperan kummitus).Ohjelmaa oli  riittävästi kahdeksi päiväksi, mm. käynti Teletornissa ja Armastus-näyttely Kadriorgin palatsissa.  Oikein rentouttava pyrähdys.Tulihan se kesälomakin sitten vihdoin ja oli jälleen perheloman aika. Lähdimme reissuun minä, poika, miniä ja kolme lastenlasta. Kohteena oli Amsterdam ja koska nuorin lapsenlapsista oli vasta 11 kk,, lentomatkan pituuden piti olla järkevä. Lapsille sopivia kohteita olivat ainakin tekninen museo Nemo ja Stedelijkin taidemuseo.Kesäloma meni purjehtiessa. Kesäkuussa pyörimme Turun saaristossa, heinäkuussa teimme vähän pidemmän matkan lähtien Saaristomerelle ja sieltä lahden yli Öregrundiin. Koska tuulet olivat suotuisat matkasimme sieltä etelään, ensin Grisslehamniin ja sieltä Väddön kanavan kautta Norrtäljeen. Sää suosi joten seuraavana vuorossa oli Arholma, mukava majakkasaari ja sen jälkeen vuorossa olikin jo Maarianhamina Suomen puolella. Parisen viikkoa siinä vierähti.
Kuvassa Lappon satama

Elokuun alussa alkoivat jälleen työt, eivätkä ne sallineet minkäänmoista matkustelua ennen lokakuuta. Silloin lähdimme tädin kanssa Intian kierrokselle. Kuuluisa kultainen kolmio alkoi Delhistä, jatkui Agraan, sieltä Jaipuriin ja päättyi jälleen Delhiin. Tästä matkasta voit lukea bloggauksesta tiikeriä etsimässäVuoden viimeinen matka suuntautui Madeiralle talvea pakoon. Madeirakin oli minulle ennen näkemätön kohde. Saarella on aina sopiva lämpötila, hyvät liikenneyhteydet ja englannilla tulee hyvin toimeen. Matka katkaisi sopivasti syksyisen pimeän ja kylmän putken. Tulin sopivasti takaisin itsenäisyyspäivänä. Silloinhan voikin jo ruveta ajattelemaan jouluvalmisteluja.Nopean summauksen jälkeen vierailukohteina olleet maat: Espanja, Viro, Ruotsi, Gambia, Senegal, Brasilia, Ranska, Alankomaat, Intia ja Portugali. Lisäksi välilaskut Turkissa, Iso-Britanniassa, Norjassa ja Saksassa. Näistä maista 4 oli uusia matkakohteita.
Suomessa tuli tehtyä lähinnä päivän tai parin autoiluretkiä purjehdusretkien lisäksi.
Kaikista matkoista, lyhyemmistä ja pidemmistä olen kiitollinen. Niin kauan kun terveys on hyvä, jalat kantavat ja pää kestää on maailma avoin.

Ensi vuonna odottavat uudet kokemukset. Vuoden kohokohdaksi noussee suvereenisti helmikuun risteily Buenos Airesista Valparaisoon, Siitä sitten varmastikin tarkemmin ensi vuonna.
Hyvää matkailuvuotta 2017 jokaiselle!

16 kommenttia:

 1. Ihania matkoja! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Olen ekaa kertaa blogissasi, niin pitääpä käydä vähän tarkemmin tutkimassa vanhoja postauksia. Erityisesti Ruotsi- ja Viro-jutut kiinnostaa. -Veera

  VastaaPoista
 3. No huh huh, mikä matkailutahti! Ja kiva, että olet päässyt matkustamaan kaikenlaisessa reissuseurassa (kommentoi kateellinen, joka joutuu tekemään suurimman osan reissuistaan yksin, kun samanmoista matkahullua seuraa ei löydy) :)

  VastaaPoista
 4. Hieno matkavuosi ja hienoja, erilaisia kohteita! Kävin kurkkaamassa myös Ipaneman aamut kirjoituksesi, sillä olen juuri Brasiliassa. Gambiassa haluaisin myös käydä, joten kiva oli vähän päästä kurkkimaan sitäkin maata. Hyvää alkanutta matkavuotta! ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
 5. Kuulostipa vauhdikkaalta ja elämykselliseltä vuodelta, josta jäi taatusti paljon hienoja muistoja!

  VastaaPoista
 6. Kylläpä sinulla on ollut vipinää ja matkalaukku koko ajan valmiina! Mukavaa matkavuotta 2017! Meidän matkavuosi alkaa vajaan viikon sisään New Yorkista!

  VastaaPoista
 7. Onpas ollut huikea reissuvuosi! Eikä uusi vuosikaan näytä sinulla huonommin alkavan, kun aika mahtavan kuuloinen risteily on edessä :) Hyvää matkailuvuotta!

  VastaaPoista
 8. Tulipa tosiaan käytyä! Huh huh, melkoinen menojalka sinulla. Mielenkiintoisia matkoja ja jäänpä kuulolle varsinkin helmikuisen risteilyn osalta. Me ollaan jonkun sortin risteilyhullu perhe, vaikka melko vaatimatonta meininkiä meillä vielä. :)
  terveisin
  Kati, Lähinnä Kauempana

  VastaaPoista
 9. Tuo Gambia + Senegal, toivottavasti vielä myös Guinea-Bissau, on meilläkin vielä joskus suunnitteilla!

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa hienolta matkavuodelta! Ja hieno tulee varmasti olemaan tuo tuleva risteily!

  VastaaPoista
 11. No siinäpä niitä kohteita jo olikin! Aikamoiselta seikkailuvuodelta kuulostaa. Itsellä ei ole vielä Afrikan maista kuin Egypti plakkarissa, niin täytyykin käydä lukemassa postauksesi Afrikasta. Brasilia kiinnostaisi kovasti myös. Hyvää matkailuvuotta 2017!

  VastaaPoista
 12. Gambia ei varmasti jätä kylmäksi, kaikki pakenevat sieltä henkensä edestä. Diktaattori on luvannut tappaa jokaisen homon ja lesbon omakätisesti.
  Noin muuten, on varmana upeaa viettää kesä purjehtien kauniilla Saaristomerellä. Kannattaa käydä myös Hangossa.

  VastaaPoista
 13. Monipuolisia kohteita on vuoteesi mahtunut. :-) Onnea uudelle reissuvuodelle!

  P.S. Sulla puuttuu tuosta kommentointikohdasta Nimi/URL-mahdollisuus, mikä olis tosi kiva.

  VastaaPoista
 14. Aikamoinen reissuvuosi :) Mahtavaa vuotta 2017!

  VastaaPoista
 15. Upea ikimuistoinen reissuvuosi! Tuo Afrikan matka etenkin kuulostaa mahtavalta, itse en siellä vielä ole kauheasti pyörinyt, ja Intiahan on aina elämys. Seikkailuntäyteistä vuotta 2017!

  VastaaPoista
 16. varamsti onnistunut vuosi, jotma muisteleelämmöllä vielä pitkään!

  VastaaPoista