keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Trendikästä Tallinnassa
TRENDIKÄSTÄ TALLINNASSA
 Tallinnan trendeikkäimmän paikan nykyään kerrotaan olevan Kalatorin kaupunginosa. Tästähän väitteestä piti ottaa selvää. Kaksi vähemmän tutkivaa ja enemmänkin mututuntumalla hutkivaa journalistia lähti tutustumismatkalle Kalatoriin.


Ohjeet olivat selvät: ratikalla satamasta Telliskiven pysäkille ja siellä sitten olisi kaikenlaista katsottavaa, maisteltavaa ja ostettavaa.
Ratikkapysäkille oli kuitenkin pitkä matka, joten menimme taksilla, mikä olikin ihan hyvä ratkaisu sillä kuljettajan lisäksi saimme hänestä jonkin sortin oppaan, tosin aika vastahakoisen.  Kuljettaja esitteli meille aluetta tuhahdellen, saatesanoin:
- No tämäkös se sitten on hienoa?
- Upeita taloja vai?
- Enkö saisi viedä teitä johonkin kunnon ravintolaan? Tiedän monta mukavaa ravintolaa Vanhassa kaupungissa, täällä en tiedä ainuttakaan.

Talojen(kin) kauneus on katsojan silmässä ja meidän kuljettajamme näki talot vain vanhoina tehtaina, ammusvarastoina ja makasiineina.Osa taloista on koristeltu värikkäästi
Koirat ovat tervetulleita kun osaavat käyttäytyä
Tienviitoissa oli päädytty öljytynnyrien uusiokäyttöön.

Löysimme kolme potentiaalista ruokapaikkaa. Ensimmäisen, Foody Allenin, kyltti oli houkutteleva, mutta ravintola   oli kolkohkoon tyyliin sisustettu ja ainakin senhetkinen ruokalista rajoittui pikkupurtavaan.

Seuraava, lupaavannäköinen kohde oli Kivi, paper, käärid. Valitettavasti se oli kuitenkin jo sulkenut ovensa siltä päivältä. Turhaanpa kolkuttelimme ovia.Kolmannessa paikassa tärppäsi.  Ravintola Lendav taldrik toivotti meidät tervetulleiksi.
Ravintolan sisustuksessa on turvauduttu kierrätysmateriaaliin. Kaapelikeloista voi tehdä pöytiä.Ja kuormalavoista sohvia.Vanhat emalimukit voivat toimia ruokailuvälineiden säilytyspaikkana.

Kuormalavoista saa vähän tuunattuina oivallisia istuimia. Pari tyynyä ja istumamukavuus on taattu.
Palvelu ravintolassa oli reipasta ja ystävällistä. Ruoka oli intialaista tulista tai vähän miedompaa currya. Listalla oli mm. tandoorikanaa ja tikka masalaa. Paikka on tunnettu myös minttukastikkeestaan. Ruoka oli erinomaista, palvelu ystävällistä ja nopeaa.


Alueella on myös putiikkeja, niistäkin osa oli jo sulkenut ovensa tänä syksyisenä iltana. Kävimme parissa lahjaputiikissa ja antikvariaatissa. Hintataso oli suomalaista tasoa, siis kallista. Moni pikkuputiikki varmaankin kaatuu odotellessaan turistien invaasiota.
Kaikenkaikkiaan Teeliskivi on kuitenkin alue josta varmasti vielä kuullaan paljonkin,Ei kommentteja:

Lähetä kommentti