maanantai 20. marraskuuta 2017

Tallinnan kylpylään kun kaamos kuristaa

Kun vettä vihmoo, harmaat pilvet roikkuvat harmaassa horisontissa ja hytisevän ihmisen sielukin on harmaa - silloin on ehdottomasti aika pienelle irtiotolle. Mihin ehtii viikonlopun aikana? Aina ehtii Tallinnaan. Päätimme lähteä testaamaan Tallink Spa and Conference-hotellin.
Kun kotikaupungistani lähtee liikkeelle kukonlaulun aikaan onkin jo kohtuullisen aikaisin perillä ja ehtii jo perjantaina kylpylään ja iltamenoihin, onneksi Tallinnassa on Eesti Rahvusteater missä ohjelmistossa on aina mukavia baletteja, operetteja ja oopperoita. Osa baleteista on suunnattu lapsille ja esitetään päiväsaikaan.
Tallink Spa and Conference- hotelli sijaitsee satama-alueella. Huonona puolena siinä on, että keskustaan on puolitoista kilometriä, toisaalta matka  ei pahemmin rasitakaan. Hyvänä puolena mainittakoon, että mikäli aamulla on aikainen lähtö on jo ikäänkuin valmiina satamassa. Lisäksi sieltä on lyhyehkö matka suosikkikaupunginosaani, Kalamajaan.
TSC on neljän tähden kylpylähotelli, muutaman Tallinnan kylpylöistä testattuani, sanoisin, että sen pisteet ovat aika korkealla.
Huoneita löytyy standardista sviittiin, hinnat näyttävät heittelevän aika paljon ajankohdasta riippuen lähtien alle sadasta eurosta yöltä.
Hintaan kuuluu aamiainen ja kylpyläosaston palvelut. Jos tarvitsee parkkipaikkaa maksaa se 15€ yöltä.

Huoneemme oli perustasoa parisänkyineen, baari- ja kassakaappeineen. Kylpyhuoneessa kiilsivät kaakelit ja kromi. Huoneestamme oli näköala satamaan, joistakin huoneista on myös näköala altaille.Kylpyläosasto tuotti iloisen yllätyksen monipuolisuudellaan. Erilaisia altaita siellä on runsaasti, on porealtaita ja ulkoallas. Lapsia on muistettu erityisellä matalalla lastenaltaalla. Saunojakin on peräti kuusi, on höyrysanoja, suomalainen sauna ja turkkilainen hamam kivilauteineen. On myös maksullinen tilaussauna.

Tosin jos tässä kylpylässä aikoo kuntoilla ja uida matkaa, niin se tuskin onnistuu, altaat on lähinnä tarkoitettu oleiluun ja vesileikkeihin, myös allasbaari tuntui olevan supersuosittu istuskelumesta.
Pukeutumistilat ovat aistikkaita ja siistejä, rannekkeella hoituvat pukukaappien lukot ja tilaukset allasbaarissa.


Huoneen hintaan kuuluu myös kylpytakki niinkuin yleensä kylpylöissä on tapana.  Jostain syystä kylpytossut ovat maksulliset (2,90€).


Kylpyläosastolta olisi saanut kaikenlaisia hoitoja hieronnoista jalkahoitoon erittäin kilpailukykyiseen hintaan. https://www.tallinkhotels.com/months-of-beauty/ 


Kylpylässä on kaksi eri ravintolaa, Nero-ravintolassa tarjoillaan aamiainen. Vaikea sanoa mitä olisin jäänyt aamiaisella kaipaamaan, se oli tuttua pohjoismaalaista tasoa. Henkilökohtaisesti en välitä aamiaispöydässä makkaroista enkä lihapullista, mutta ymmärrän kyllä, että ne ovat muiden suosiossa.
Toisaalta tarjolla oli paljon tuoreita hedelmiä, tuoretta hedelmäsalaattia ja hyvää jogurttia. Kahvia sai tavallisena, lattena ja cappuccinona. Mikäli joku haluaisi smoothieita tai vanukkaita niin sellaisia ei löytynyt. Erityisruokavaliot sen sijaan oli otettu huomioon.Toisena iltana olimme niin nälkäisiä ettemme jaksaneet lähteä ulos syömään vaan päätimme testata ravintolan buffet-pöydän.  En kuitenkaan suosittele, olisi kannattanut valita a la carte vähän myöhemmin tai mennä muualle. Salissa oli myös illemmalla ohjelmaa jota emme jääneet odottelemaan.


 Aulabaarista sai helpotusta pikkunälkään.
Viidennessä kerroksessa on kuulemma sikaribaari, siellä ei kuitenkaan tullut käytyä.
Jos suomalaiset kylpylät on jo kierretty suosittelen lämpimästi tätä naapurimaan hieman erilaisempaa spata. Viikonlopun jälkeen tuntui siltä kuin olisi ollut pitemmälläkin pyrähdyksellä.
Marraskuun puolivälistä lähtien pääsee hempeilemään joulunodotuksen tunnelmissa myösTallinnan joulutorille. Mikäli kuitenkin sateet pilaisivat nautinnon on takataskussa vaihtoehtona Telliskiveen noussut katettu tori. Siellä voi viettää vaikka koko päivän kierrellen putiikeissa ja kirpputoreilla. Nälän yllättäessä saa pikaruokaa, tarjolla oli aasialaista ja venäläistä ja gruusialaista nälänlievittäjää. Suurempaan nälkään löytyy suosittuja ravintoloita  kivenheiton päästä hallin ulkopuolelta. 

Seuraa fammon vaeltelua myös Instassa ja Facebookissa

8 kommenttia:

 1. Ensi lauantaina pääsen mäkin testaamaan tämän samaisen hotellin. Meillä on sinne Elämyslahja-lahjakortti, johon kuuluu hieronta ja illallinen Nerossa. Toivottavasti olisi kuitenkin kelvollinen. Noita poreammeita ja lämipimässä höyrysaunassa istuskelua odotan kyllä kovasti. :)

  VastaaPoista
 2. Rentouttavaa lomaa! Kyllä siellä saa ajan kulumaan mainiosti porealtaassa istuskellen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos postauksesta. Olemme suunnitelleet ystäväni kanssa kylpylälomaa lasten kanssa Tallinnaan ja Tallinkin spa-hotelli on ollut yksi vaihtoehdoista. Kävin tuolla monta vuotta sitten tyttöporukalla polttarireissulla. Hotelli vaikutti siistiltä ja kylpylä tosiaan vähän erilaiselta. Tallinkin hotelleissa aamupala on aina vähän riisuttu, mutta hyvä tietää, että illallinen kannattaa syödä jossain muualla.

  VastaaPoista
 4. Hotellissa voi ehkä olla hyviäkin a la carte-anmoksia, bufettia en suosittele. Toisaalta Tallinnassa on paljon hyviä ravintoloita.

  VastaaPoista
 5. Tuttu hotelli, olen ollut täällä nelisen kertaa ja kaksi kertaa jopa samassa huoneessa. :D Ikkunat spa-osastolle on kyllä hassut, ensimmäisellä visiitillä hämmensi kurkistella ikkunasta porealtaassa lilluvia hotellin asukkaita mutta kyllä siihenkin sitten tottui. Vähän pidempi matka keskustaan on joskus ärsyttänyt, mutta tämä on usein varsin kohtuuhintainen paketti Tallinkin laivamatkojen kera.

  VastaaPoista
 6. Varaan kyllä aina huoneen mieluummin spasta kuin tavallisesta hotellista. Taidat myös olla paikkaan ihastunut kun olet jo niin monta kertaa käynyt.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Mukava hotellivinkki, täytyy muistaa kun Tallinnassa reissaa. :) Näyttää tosi kivalta nuo allasalueet, mutta tosiaan varsinainen kuntoilu ei välttämättä onnistu.

  VastaaPoista