torstai 3. elokuuta 2017

Sopot

Retki Sopotiin

Kuvittele pitkä hiekkaranta jonka ympärille on kehittynyt alue hienostuneine  kahviloineen, houkuttelevine ravintoloineen, yökerhoineen, ylellisine hotelleineen, muotiputiikkeineen ja kylpylöineen. Paikka minne kaikki varakkaat puolalaiset suuntaavat kesälomallaan. Paikka minkä myös tuhannet turistit ovat löytäneet. Tämä paikka on Sopot Itämeren rannikolla.

Gdanskin matkallamme teimme päivämatkan tähän kylpyläkaupunkiin. Nopeimmin ja halvimmalla sinne olisi päässyt Gdanskista junalla. Noin puolessa tunnissa singahtaa tämän kahden kaupungin välisen matkan. Me kuitenkin halusimme nauttia merimatkasta ja valitsimme vesibussin. Matka maksoi 40 zlotya ja hinnalle tuli varmasti katetta merimaisemia ihaillessa ja baarin virvokkeita 
nauttiessa.

Vesibussimatka kestää noin tunnin ja alus rantautuu Euroopan pisimmälle puulaiturille, Mololle, se on nimittäin täydet 500 metriä pitkä. Laituri on alkujaan rakennettu jo 1900-luvun alussa, mutta huuhtoutunut mereen muutaman kerran ja rakennettu uudestaan. Tätä taustaa vasten on ehkä ymmärrettävää, että laiturille pääsee vain maksamalla 4 zlotyn pääsymaksun, meillä tämä maksu tosin sisältyi matkalippuun.
Ja hiekkarantaahan Sopotissa riittää. Rannalta voi vuokrata aurinkotuolin jos aikoo viihtyä kauemmin.

Ylellinen rantaelämä sisältää myös ylelliset klubit ja hotellit rannassa Muutaman korttelin päässä alkaa tosin normaali kaupunkielämä liikenteineen.

Sopotissa järjestetään myös vuosittain filmifestivaalit ja juuri nyt oli niiden aika. Meillä ei kuitenkaan ollut aikaa mennä seuraamaan esityksiä koska olimme vain päiväretkellä.

Päivä kului nopeasti lounaan ja rantaelämän merkeissä ja illansuussa pääsimme taas merimatkalle ihastelemaan Itämeren ja Veikseljoen maisemia. Harvinaisen mahtava sää suosi matkaamme. Vesibussit ajavat myös Gdyniaan mikäli haluaa nähdä toisenkin puolalaisen satamakaupungin. Tällä kerralla se jäi kuitenkin meiltä näkemättä.
Seuraa Fammon levotonta vaeltelua myös Instagramissa.

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Me oltiin Gdanskissa Tyttären ollessa 1,5 vuotias. Tehtiin päiväretki Sopotiin paikallisjunalla ja se oli ihan hauska kokemus niinkin! Meidän käydessä (2014) laiturille ei ollut pääsymaksua, vaikka vierailtiin siellä heinäkuussa. Silloin oli muuten myös Sopotin leffafestarit, mutta meiltäkin jäi osallistumatta.

  Seuraavana päivänä tehtiin päiväretki Gdyniaan ja sekin oli meistä mielenkiintoinen paikka. Harmillisen usein jää Sopotin varjoon vaikka sielläkin oli todella upea hiekkaranta!

  VastaaPoista
 3. Taitaa olla koko rannikko pelkkää hiekkarantaa. No, tällä kertaa emme valitettavasti ehtineet Gnydiaan, kivahan sielläkin olisi käydä.

  VastaaPoista
 4. Muutama vuosi sitten myös käväisin Gdanskista Sopotista yhteisaluksella. Silloin ei laiturilippu kuulunut hintaa vaan jos laiturilta lähti pois, piti takaisin tullessa lippu laiturille ostaa. Minun suosikiksi Sopotissa tuli laiturilta vasemmalle mentäessä eräs rantabaari, missä ostamalla juoman sai loikoilla heidän auringonottopatjoilla. Yllättävän siisti rantakaupunki.

  VastaaPoista
 5. Aika outoa ettei saanut poistua laiturilta maksamatta uutta laiturimaksua. Todella siisti paikka muutaman korttelin verran. Ihan verrattavissa Ranskan Rivieraan.

  VastaaPoista
 6. Me ajelimme autolla Puolaa ristiin rastin muutama kuukausi sitten, mutta Sopot jäi sitten kokematta kuitenkin. Kiva oli tutustua siihen tämän sinun kirjoituksesesi kautta.

  VastaaPoista